Yeraltında yetişen sebzelerden biri olan havucun dünya üzerinde bilinen yüzlerce farklı çeşidi bulunmaktadır.
Siyah havuç diğer havuç çeşitlerinden daha fazla antioksidan içermektedir. Özellikle hastalıklara karşı savaşabilmek için sıkça adından söz edilen antioksidan, hem vücut hücrelerinden üretilen, hem de gıdalardan elde edilebilen kimyasal bir maddedir. Hücrelerin dış etkenlerden korunması ve sağlıklı yaşamalarına devam edebilmeleri için antioksidan son derece önemlidir. Her geçen gün siyah havuç suyu konsantresinin kullanım alanı genişlemekte ve talep artmaktadır.
Çeşitli sektörlerde farklı formlarda kullanılan siyah havuç, ülkemizde en çok Konya bölgesinde yetiştirilmektedir.
Fabrikaların hammaddeye yakın olması dolayısıyla en kaliteli havuçları yetiştirme ve yüksek miktarda tedarik etme avantajı sağlamaktadır. Uluslararası kalite kriterlerine uygun olarak yetiştirilen siyah havuç, üretim tesisine getirildikten sonra yıkama havuzlarına boşaltılmaktadır. Ürün içindeki yabancı maddeler seçme bandında seçilerek ayrılmaktadır. Yabancı maddelerden ayrılan siyah havuç değirmene kadar olan kısımda tekrardan yıkama işlemine tabi tutulmaktadır. Değirmene giren siyah havuç burada parçalanmaktadır. Belli sıcaklıklara eriştikten sonra tanklarda birikmektedir. Biriken ürün dekantör veya pres yardımı ile sıkılarak sarsak elekten geçirilmektedir. Çıkan meyve suyunda oluşabilecek mikroorganizma riskine karşı ürün pastörize edilmektedir. Meyve suyu durultma tanklarına alınmakta ve bazı özel enzimler yardımı ile durultulmaktadır. Durultma tanklarından ultra filtreye giden ürün orada berraklaştırılmaktadır. Berraklaşan meyve suyu siyah havuç suyu konsantresi olma aşamasında evaporatöre gönderilmektedir. Siyah havuç suyu konsantresi aseptik veya non-aseptik olarak dolum yapılmaktadır.
Doğal renklendirici talebini karşılamak ve sağlıklı ürünler üretmek için Siyah Havuç Suyu Konsantresi, içecek ve gıda endüstrisinde birçok ürünün üretiminde kullanılmaktadır.