MEYVE İŞLEME
ÜRÜN KATEGORİLERİ
Üretimin her aşamasında çevrenin ve doğal kaynakların farkında olarak yüksek teknolojili ekipman ile en iyi tarım uygulamalarıyla üretilmiş meyveler Narsu’nun deneyimli kadrosu tarafından birleştirilmektedir.
Meyve Konsantresi
NFC Ürünler
Meyve Püresi
Salça
Compound
Deionize Ürünler
MEYVE İŞLEME ÜRETİM SÜRECİ
MEYVE SUYU KONSANTRESİ
Meyve suyunun buharlaştırılması ile elde edilen meyve suyu konsantreleri, Narsu bünyesindeki çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Çevreye ve toplum ihtiyaçlarına duyarlı üretim kapasitesi ile üretilen ürünlerde proaktif çözümler uygulanmaktadır. Konsantre için gerçekleşmesi gereken ilk işlem fabrikamızda soğutma oluyor. Soğutma işleminden sonra bach tankına geçen ürünler dolum aşamasında aseptik ve non-aseptik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dolum Torbası ve PE Varil Torbası da dahil olmak üzere aseptik ve non-aseptik aşamalarından sonra dolum ve tartım kısmında toplanıyor. Konsantrelerin belirli bir kısmı varillere, fabrikalara gönderilecek olanlar ise depolandıktan sonra sevkiyat için yola çıkıyor.
MEYVE SUYU
Türkiye’nin verimli topraklarında yetiştirilen Narsu meyveleri, tüketicinin sağlıklı ve güvenilir gıda talebini karşılama noktasında istenilen formlara dönüştürülmeden önce özenle seçilmektedir. Meyve suyu ve içecek endüstrisine çeşitli ürünlerle en optimal çözümler sunulurken meyve suyunun besleyici faydaları korunmaktadır. 50+4 derecede ısı gören meyveler mayşe kıvamına gelmekte ve mayşe tankında bekletilmektedir. Pres/dekantör aşaması ardından sarsak elekten geçirilen meyveler pastörizasyon işlemine girmekte ve 50+4 derecede soğutma işlemi gerçekleşmektedir. Soğutma işleminde iki farklı işlem gören meyve suyu için bentonit ve durultma enzimi gerçekleştirilmektedir. Durultma tankından sonra ultra filtrasyon aşamasında meyve suyunun brüde ve ters ozmoz suyu seviyesine bakılıp sonrasında evapatör beslenme tankına gönderilmektedir. Bu işlem sonucunda meyve suyu için son aşama olan vaporasyon gerçekleşmekte ve meyve suyu kıvamı elde edilmektedir. Narsu tüm bu proseslerin hassas takibini sağlamakta ve sürdürülebilir kalite anlayışıyla ürünler üretilebilmektedir.
PÜRE
Özenle seçilen meyveler istenilen forma dönüştürülmek üzere işlemlerden geçirilmektedir. Yapılan işlemlerin her aşamasında Narsu’ya özel ürünlerin lezzetleri korunmakta, öğütülerek püre kıvamına getirilmektedir. Son tüketiciye kadar meyve pürelerinin içeriğindeki sağlıklı lifler ve besinler hassas uygulamalarla koruma altında tutulmaktadır. Püre yapımında ilk aşama 75-95 derece arası hot break işlemi uygulanmaktadır. Pulper sistemi kullanılmakta, 0.6-0.8 mm’lik bir elekten geçen meyveler kabuk posa olarak ayrıştırılmaktadır. Meyveden geriye kalan katı atıklar işlemden ayrılmaktadır. Püre kıvamına gelen meyveler son aşamada püre tankına alınmaktadır. Profesyonel ürün işleme kapasitesi ile istikrarlı, en kaliteli ürünü tam zamanında üretilmekte ve sunulabilmektedir.
PÜRE KONSANTRE
Kaliteli ürün ve ürün geliştirme prosesleri en iyi şekilde uygulanılarak geniş uygulama yelpazesindeki konsantre formu, tüketici istekleri doğrultusunda Narsu’nun özel hammaddelerinden üretilmektedir. Püre konsantresi için, pastörizasyon işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu işlem minimum 98+ 4 derecede minimum 30 saniyede ve soğutma işlemi 50+4 derecede gerçekleşmektedir. Dolum aşamasına geçildikten sonra burada meyve konsantresi için gerçekleşecek işlem üçe ayrılıp tek bir noktada birleşmektedir. Bu işlemlerden ilki aseptik, bir diğeri dolum torbası ve PE Varil Torbası diğeri ise Non-Aseptiktir. Burada gerçekleşen işlemler dolum ve tartım kısmında birleşip bir kısmı varillere aktarılmaktadır. Sevkiyata gidecek meyve püresi konsantreleri ise 0 - 4 derece de soğuk hava depolarında bekletildikten sonra yola çıkmaktadır.
SALÇA
Narsu fabrikasının da bulunduğu Ereğli bölgesinde rejeneratif tarım uygulamaları ile yetiştirilen domatesler, sezonunda uygun koşullara göre hasat edilmektedir. Ürünün toprağından gelen kalitesi, domates ve dönüştürülen türevlerinin her çeşidinde aynı etki ile bulunmaktadır. İyi kalitede bir salça ancak dalında olgunlaşmış, sağlıklı ve kırmızı domateslerden elde edilmektedir. Salça yapımında pastörizasyon ve soğutma işleminin ardından eptik kısma geçiliyor. Eptik işlemi bittikten sonra dolum torbasına aktarılıyor. Dolum ve tartım yapıldıktan sonra belli bir kısım varillere diğer bir kısım ise bekletme alanında bekletilip sevkiyata yönlendirilmektedir.