Vişne, güçlü antosiyaninlerin varlığına bağlı olarak güçlü antioksidan, antidiyabetik, antienflamatuar ve obezite önleyici etkilere sahiptir. Vişnede bol miktarda, A Vitamini, E Vitamini, B grubu vitaminler ve K Vitamini yer almaktadır.
Üretim Aşamaları:
Bahçelerden temin edilen vişne Narsu üretim tesislerine geldikten sonra kalite laboratuvarında ön analize tabi tutulmaktadır.
Kalite kriterlerine uygun olan vişneler tesis içerisine kabul edilerek bunkera boşaltılmaktadır. Ürün içindeki yabancı maddeler seçilerek ayrılmaktadır.
Yabancı maddelerden ayrılan vişne sap ayırma kısmına kadar yıkama işlemine tabi tutulmaktadır. Sap ayırma kısmına giren vişne sapsız bir şekilde tanka birikmektedir.
Biriktirilen vişne dekantör veya pres yardımı ile sıkılarak sarsak elekten geçirilmektedir.
Çıkan meyve suyunda oluşabilecek mikroorganizma riskine karşı ürün pastörize edilmektedir.
Meyve suyu durultma tanklarına alınmakta ve bazı enzimler yardımı ile durultulmaktadır.
Durultma tanklarından ultra filtreye giden ürün orada berraklaştırılmaktadır.
Berraklaşan meyve suyu; vişne suyu konsantresine dönüştürülmek üzere evaporatöre gönderilmektedir. Evapatörde Briks’i yükseltilerek vişne suyu konsantresine dönüştürülmektedir. Daha sonra aseptik veya non-aseptik olarak dolum yapılmaktadır.
Kullanım alanı: Vişne Suyu Konsantresi; meyve suları ,meyveli içecekler, gıda endüstriyel uygulamaları, şekerlemeler, dondurmalar, reçeller, jöleler ve şuruplar için uygundur.